Pittige kippensoep

pittige-kippensoep

Ben je gek op kippensoep, maar heb je hem graag iets pittiger? Dan is deze pittige kippensoep ideaal voor jou! De kippensoep wordt gemaakt met verse kippendijen, kippenbouillon, champignons, rode peper en kokosmelk. De soep is binnen het uur te bereiden en heeft een Oosters tintje. In Hollandse kippensoep wordt er vaak gewerkt met prei, wortel en ui. Geen van deze ingrediënten zijn terug te vinden in deze pittige kippensoep. Werk met een grote soeppan om deze soep te bereiden? Op deze manier maak je het jezelf absoluut het gemakkelijkst! Alle ingrediënten moeten uiteindelijk in dezelfde pan passen.

Volg de stappen in rustige volgorde op en je ervaart dat het bereiden van kippensoep absoluut niet tijdrovend hoeft te zijn. Gember en kokos geeft een Oosters tintje en daar moet je van houden, probeer het eens uit om te ervaren of deze soep bij je past. Kokosmelk maakt de smaak van deze pittige kippensoep iets minder pittig. Ben je gek op de pittige smaak van rode peper? Dan kun je best iets meer toevoegen. Vind je het onprettig als de soep te pittig is? Dan kun je de rode peper eventueel na bereiding uit de soep verwijderen en zal het geheel minder pittig zijn.

Ingrediënten

  • 300 gram kippendijen zonder bot of kipfilet
  • Een blikje kokosmelk
  • Een stukje gemberwortel
  • 250 gram champignons
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 stengel citroengras
  • 1 rode peper
  • Basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Koop de ingrediënten vers in. De kippenbouillon kun je eventueel ook zelf bereiden, maar voor de meeste mensen kost dit teveel tijd. Wil je toch liever verse bouillon gebruiken dan bouillon uit een pakje? Vraag dan bij de slager of kippenboer of zij bouillon hebben en voeg deze aan de pittige kippensoep toe.

Bereidingswijze

  1. Het bereiden van de kippensoep begint met een grote soeppan.
  2. Verwijder de botten van de kippendijen of gebruik een kipfilet.
  3. Verhit olijfolie in de soeppan en voeg blokjes kippenvlees toe.
  4. Bak de stukjes kipfilet gaar in de pan.
  5. Pers de knoflook fijn, rasp een stukje gember in stukjes en snijd de champignons in plakjes.
  6. Stop de ingrediënten in de pan.
  7. Snijd ondertussen ook de peper in stukjes en verwijder het groene gedeelte, de zaadjes en de zaadlijsten.
  8. Snijd ook de citroengras in gelijke stukjes.
  9. Voeg zowel de stukjes peper als het citroengras aan de soeppan toe.
  10. Je mag nu een liter water aan de massa toevoegen.
  11. Voeg ook de bouillonblokjes en een blikje kokosmelk toe.
  12. De soep mag vanaf dat moment koken voor een minuut of 15.
  13. Proef de soep en breng de soep verder op smaak met een klein beetje peper en zout.
  14. Nu is de soep klaar om opgediend te worden!
  15. Schenk de soep in kommen en voeg verse blaadjes basilicum aan de kommen toe.

Geniet van deze soep met toast tijdens de lunch of eet de soep als voorgerecht tijdens een Aziatisch diner!