Kippensoep

kippensoep

Kippensoep is één van de populairste soorten soep die er in West-Europa en Nederland gegeten wordt. De soep is lekker zout van smaak en wordt meestal op basis van een bouillon gemaakt. Kippensoep wordt in veel gevallen verrijkt met verse groenten en uiteraard kip. Kippensoep kun je eten als voorgerecht of tijdens de lunch. Kippensoep bestaat er in Kippensoep1een Chinese variant met veel taugé, maar ook in een Joodse variant met veel verschillende soorten groenten. De soep wordt in veel verschillende varianten kant-en-klaar gekocht en volgens Kippensoeprecept.nl is dit zonde! Via deze website kun je het basisrecept vinden van originele kippensoep en de variaties die met deze soep mogelijk zijn.

Voedingswaarde per 100 gram

  • 100 kcal
  • 18 gram eiwit
  • 26 gram koolhydraten
  • 2 gram vet

Kippensoep bevat vaak vrij veel zout! Probeer het gebruik van zout te beperken wanneer je een gezonde maaltijd wilt bereiden. Eet je kippensoep bijvoorbeeld als voorgerecht? Dan kun je bij de hoofdmaaltijd minder zout gebruiken om het zoutgehalte van de kippensoep te neutraliseren.

Kippensoep koken

Kippensoep is een veel gegeten soep en wordt op veel verschillende manieren bereid. Gebruik echte kip en een combinatie van kruiden als peterselie, selderij, laurier, foelie en tijm om tot een ware smaaksensatie te komen. Uiteraard mag er bij originele kippensoep geen vermicelli ontbreken, dit geeft voor veel mensen het kenmerkende karakter dat kippensoep heeft. Winterpeen, ui en prei mogen ook niet bij dit recept ontbreken. De combinatie van verschillende ingrediënten zal de kenmerkende smaak van kippensoep geven. Doorloop de verschillende stappen bij de bereidingswijze en met het basisrecept op deze website kun je al twee uur een verse kippensoep op tafel zetten. Het grootste deel van de bereiding bestaat uit wachten, er is dus enig geduld nodig wanneer je serieus met deze soep aan de slag wilt.

Kippensoep is een typisch gerecht uit de Hollandse keuken en de bereiding zou iedere kookliefhebber moeten beheersen. Maak de soep eens vers in plaats van uit een pakje en je zult je gasten enorm verrassen. De smaak van verse soep is niet te bereiken op een andere wijze!